joi, 1 mai 2008

România, te iubim şi cu tine ne mândrim!“

Suporterii fiecărei selecţionate calificate la turneul final al Campionatului European au fost invitaţi de UEFA să dea măsura creativităţii pentru realizarea unui slogan care să definească respectiva echipă.


Fanii lui Mutu şi compania au dus în finală trei sloganuri - „România, te iubim, campioană te dorim!“, „România în finală e speranţă naţională!“ şi „România, te iubim şi cu tine ne mândrim!“ -, ultimul primind cele mai multe voturi pe site-ul UEFA, astfel că va trona pe autocarul naţionalei lui Piţurcă.

Deşi aduce a pastişă după cacofonicul „X-ulescu te iubim că ca tine nu găsim“, specialiştii îi găsesc circumstanţe atenuante sloganului ce va pune consoane şi vocale la brandul României, cu condiţia ca fotbaliştii să nu se facă de râs în meciurile cu Italia, Franţa şi cu Olanda.

Tren cu vagoane „naţionalizate“

Organizatorii Euro 2008 caută cele mai diverse metode pentru promovarea turneului final din acest an. Cu ceva mai bine de o lună înainte de fluierul de start, 16 vagoane ale unui tren au fost vopsite în culorile naţionalelor. Ghinionul a fost ca garnitura tricoloră să fie aproape de deraiere în momentul plecării din gară. Incidentul l-a făcut pe un fan stelist să ceară schimbarea sloganului: ,,România, te rugăm, măcar un gol să marcăm“.


Niciun comentariu: