duminică, 11 mai 2008

Cultura si viata sportiva

Ce poate reprezinta sportul pentru noi?

Stam uneori si ne intrebam , oare ce reprezinta cu adevarat sportul sau educatia fizica pentru fiecare dintre noi? Raspunsul poate fi atat de diferit si vast incat istorisirile din mediul sportiv ar fi total intrecute.Fiecare , cu siguranta a fost pus fata in fata cu valtorile competitiei , cu trairile si entuziasmul pentru ea.

Sportul reprezinta ambitie , respect , toleranta , bucurie , agonie , prietenie , unitate , eleganta , altruism , suflet si dragoste.

Eu v-as pune o intrebare , dar sa va raspundeti sincer:A-ti plans vreodata pentru ca a-ti castigat , pierdut sau o echipa favorita s-a aflat in una din cele doua situatii?

Daca da , inseamna ca voi a-ti invatat ceva , acel „ceva” ce cuprinde doar persoane care simt emotia si cuceresc spiritul competitiv.Nimic nu poate inlocui asta , nici macar cei care il „fura” pentru a se urca in varful piramidei.Nu trebuie sa fii in varf pentru a cuceri , ci la radacina si baza sa , deoarece de acolo izvoraste dorinta de a invata si educa in scopul protector al sportului.

Suntem intr-un secol al banilor si falselor valori.Nu conteaza asta , important e cum transmiti tu parerile tale despre sport si competitie celor din jurul tau.

In ceea ce priveste viata ca sportiv , momentele pot fi magice , atata timp cat traiesti pentru a concura cu tine insuti , pentru a defini competitia ca fiind un factor al sinceritatii fata de perseverenta depusa in timpul antrenamentelor si a visului in timpul jocului.

Cateodata sportul te face sa fii natural si inventiv , muncitor , o persoana care doreste sa progreseze tot timpul , pasionat de ceea ce face si doreste sa obtina in viata , neclintit in momentele critice si mediator si mentor al propriilor aptitudini si calitati.

Daca nu va regasiti printre randurile scrise de mine , va recomand sa practicati un sport , iar daca nu aveti cum , ghidatii pe altii sa faca asta.

Sportul reprezinta un vis ce va dainui in toata viata ta fara sa iti dai seama , el doar iti va oferi portitele pentru asta.



Dragos-Andrei

2 comentarii:

Andrei spunea...

Forte interesanta postarea ta. Apreciez modul tau de a vedea sportul.

Anonim spunea...

Lumea aceasta este o mare sală de sport în care noi venim pentru a deveni puternici.