joi, 1 mai 2008

Vis îndeplinit pentru Chelsea

30.04.2007 este ziua care a intrat în istoria clubului de pe „Stamford Bridge”. Este ziua primei calificări a lui Chelsea în finala Ligii Campionilor.
După două încercări ratate, ambele împotriva lui Liverpool (2004-2005 şi 2006-2007), Chelsea va juca, în sfârşit, finala, visul lui Abramovici. Şi ce vis... Finală cu Chelsea în Liga Campionilor, la Moscova, în ţara sa natală.

Meciul a început tacticizat, cu şarje ofensive pe contraatac, de ambele părţi. Chelsea a fructificat până la pauză o astfel de fază. Kalou a primit mingea într-o poziţie suspectă de ofsaid, a ajuns la marginea careului „cormoranilor”, l-a întors pe Carragher şi a şutat. Reyna a respins, iar Drogba, venit în forţă, a şutat cu sete în plasă.

Când mai erau 26 de minute de joc, Benayoun a trecut prin defensiva lui Chelsea, i-a pasat lui Torres, iar spaniolul a egalat. Jocul s-a relansat şi a curs spre prelungiri. Aşteptarea londonezilor a contat însă. După un gol anulat pentru offisde, Chelsea avea să beneficieze de un penalty.Hyypia l-a faultat pe Ballack, iar Lampard înscrie cu mult calm de la punctul cu var (98). Descătuşaţi, londonezii au mai punctat o dată, în minutul 105 prin Drogba, chiar înaintea fluierului final al primei reprize a prelungirilor. Cu trei minute înaintea finalului părţii secunde, Babel, cu un eurogol a readus speranţa pentru „cormorani”. A fost prea târziu însă.
Ceea ce nu reuşise Mourinho în trei sezoane făcea Grant în doar şapte luni: califica în finala Ligii cu aproape aceiaşi jucători pe Chelsea.

Acum, mai rămâne un singur obstacol până la câştigarea trofeului: Manchester United, echipa cu care se luptă şi pentru titlul din Premier League. Răspunsul pentru titlul din Anglia îl vom afla pe 11 mai. Cel pentru Ligă, pe 21...

Niciun comentariu: