joi, 8 mai 2008

Bitang îl urmează pe Bellu în Cartea Recordurilor

Fosta antrenoare a lotului feminin de gimnastică a fost desemnată cea mai de succes antrenoare din lume, la doar patru luni după ce Octavian Bellu primise distincţia similară masculină.
Trecută în rezervă la Palatul Cotroceni, unde ocupă funcţia de consilier prezidenţial, Mariana Bitang continuă să primească distincţii din postura de antrenoare a lotului olimpic feminin de gimnastică al României. World Records Academy a desemnat-o, vineri drept cea mai de succes antrenoare din lume.

“Printre fanii gimnasticii româneşti din lume, dintre care mulţi americani, circula zicala că imnul României a fost de atîtea ori auzit la competiţiile internaţionale încît...echipa americană de gimnastică, rivala permanentă, deja l-a învăţat”, notează site-ul World Records Academy.

În anii petrecuţi la lotul naţional, Mariana Bitang a adunat 19 titluri olimpice şi 152 de medalii obţinute la Campionate Mondiale, Europene şi Jocuri Olimpice.

“Acest succes pe care l-am avut cu echipa României de gimnastică nu reprezintă nici o magie.

Este doar muncă din greu. Nu poţi cuceri aurul dacă nu faci sacrificii. Mi-aş fi dorit să petrec mai mult timp cu fiul meu...sau să fi avut o vacanţă. Nu am avut niciodată un concediu adevărat.”

Mariana Bitang este în prezent consilierul de sport al preşedintelui României, Traian Băsescu. Ea este şi preşedinte al Fundaţiei Casa Campionilor, fondată de mari campioni ai României, printre care Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo.

Pe 1 decembrie 2007, World Records Academy îi oferise lui Octavian Bellu, fostul coleg al Marianei Bitang de la lotul olimpic, titlul de cel mai de succes antrenor din lume. Aceeaşi instituţie consemnase şi succesul Nadiei Comăneci la Olimpiada de la Montreal, unde gimnasta română a primit cele mai multe note de 10.

Niciun comentariu: