sâmbătă, 3 mai 2008

33 de ani de cand Nadia Comaneci a devenit cea mai tanara gimnasta campioana europeana

Astazi se implinesc 33 de ani de cand Nadia Comaneci a devenit, la 13 ani si jumatate, cea mai tanara gimnasta care cucerea aurul european la individual compus. Un an mai tarziu, Nadia facea istorie. La Jocurile Olimpice de la Montreal, micuta gimnasta a primit 5 note de zece, marcand astfel un record.

Nadia Comaneci a inceput in forta viata de gimnasta. La 10 ani, a cucerit toate cele cinci medalii de aur ale Cupei Romaniei, pentru ca exact in ziua in care implinea 11 ani sa castige primul sau titlu de campioana absoluta a tarii.

In 1975, a participat la Turneul Campioanelor de la Londra unde a cucerit trofeul competitiei. In acelasi an, la Campionatele Europene de la Skien - Norvegia, a obtinut 4 medalii de aur si una de argint, si a devenit cea mai tanara campioana continentala din istorie la individual compus.

Punctul culminant al carierei a venit in 1976, la Montreal acolo unde a obtinut primele note de 10 din istoria gimnasticii mondiale. A castigat 3 medalii de aur si una de argint.

Sursa:www.newsfive.net

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nadia Comaneci a luat in 1976 3 medalii de aur ,una de argint si una de bronz.Pe cea de bronz ati uitat-o .Iar notele de 10 au fost in total 7 si nu 5.Asta v-o spun la repezeala.Fara suparare dar incep sa ma plictisesc de aceste greseli.Apreciez totusi faptul ca v-ati amintit de ea si ca ganditi frumos despre ea .Este mare lucru!