joi, 8 mai 2008

Istoria culinară a Jocurilor Olimpice

Un maratonist a consumat albuş de ou şi brandy combinat cu stricnină în timpul probei la Olimpiada din 1904, întâlnirea cu linia de sosire producându-se în lumea viselor.

„Bucătăria“ Jocurilor Olimpice a constituit un domeniu care s-a aflat mai tot timpul în atenţia organizatorilor, deoarece, dincolo de aspectul pur culinar, trebuia realizată o infrastructură capabilă să satisfacă, alături de măiestria bucătarilor, toate gusturile şi exigenţele participanţilor.

Prezent la mai multe ediţii ale Jocurilor Olimpice, jurnalistul Emanuel Fântâneanu, fost purtător de cuvânt al Comitetului Olimpic Român, a încercat să pătrundă „în «cuhniile» olimpice, pentru a ne delecta cu miresmele bucatelor servite de-a lungul timpului.

Atena 1896, prima ediţie a Olimpiadei moderne. Spectatori în toalete extravagante, voalete, trabucuri şi sportivi în pantaloni lungi şi espadrile, doar cu un număr pe echipament care să-i diferenţieze.

Sursa:www.cotidianul.ro

Niciun comentariu: