joi, 8 mai 2008

Romanii vor titlul continental

Cea de-a XXVIII-a editie a Campionatelor Europene de gimnastica masculina, care va fi gazduita incepand de astazi pana duminica de "Maison du sport international" din Lausanne (Elvetia), va reuni la start un numar-record de participanti.

Programata cu numai trei luni inaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing (care vor avea loc intre 8 si 22 august), competitia continentala constituie, pentru majoritatea competitorilor, ultimul test "cu greutate" in perspectiva JO. Astfel, 166 de seniori si 145 de juniori, din 41 de tari – printre care se numara in premiera si principatul Monaco –, se vor lupta atat pentru obtinerea celor mai bune rezultate in intrecerile pe echipe, cat si in cele pe aparate. Reprezentantii Romaniei, care la precedenta editie a CE au obtinut medalia de argint pe echipe, si-au propus ca de asta data sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului sau cel putin sa reediteze performanta trecuta. Dintre vicecampionii continentali de la Volos, la Lausanne vor fi prezenti doar Flavius Koczi, Razvan selariu si Daniel Popescu (foto), dar tehnicienii nostri sunt convinsi ca tinerii Cosmin Malita si Robert Stanescu, ce completeaza team-ul Romaniei la CE din Elvetia, vor reusi sa evolueze la un nivel care sa ne permita sa speram la aurul continental. In ultima luna, toate antrenamentele au avut caracter de repetitie generala a intrecerilor europene, cei cinci gimnasti exersand excercitiile pe care le vor prezenta la CE, cu respectarea ordinii de concurs si a intrarii pe aparate.Ultima etapa de pregatire a echipei masculine a fost la Salonic, Romania fiind victorioasa in compania reprezentativelor Bulgariei, Greciei si Ciprului, dar prestatia sportivilor nostri a lasat de dorit. "A fost un test extrem de important, toata lumea verificandu-si exercitiile in perspectiva Campionatelor Europene. Baietii nostri au ratat un pic prea mult, ceea ce demonstreaza ca mai au inca mult de muncit, dar speram ca vor avea timp pana la intrecerile din Elvetia", a spus Adrian Stoica, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica.


» Echipa de seniori a Romaniei va intra astazi in calificari intr-o grupa foarte puternica (alaturi de reprezentativele Rusiei, Elvetiei, Ucrainei, Belarusului, Frantei, Italiei, Germaniei, Spaniei, Ungariei si Marii Britanii), va incepe la sol si va incheia la paralele. La fiecare aparat vor evolua cate trei sportivi, toate notele intrand in calculul punctajului final. Primele opt team-uri vor accede in ultimul act programat sambata, duminica urmand a avea loc finalele pe aparate unde vor accede primii opt gimnasti, maximum doi din fiecare tara.

Sursa:www.romanialibera.ro

Niciun comentariu: