miercuri, 23 aprilie 2008

Naţionala României face 87 de milioane de euro

Finanţiştii au evaluat echipele de la Euro 2008. Tricolorii ocupă locul 12 din 16.

Nepreţuită pentru suporteri, echipa naţională a României ar valora, conform specialiş tilor europeni în finanţe, aproximativ 87-90 de milioane de euro. Este vorba, evident, despre totalul sumelor la care sunt evaluaţi componenţ ii primei reprezentative tricolore pe piaţa transferurilor. Cu o lună şi jumătate înainte de startul Campionatului European de fotbal din Austria şi Elveţia, Raiffeisen Research, www.bwin.com www.transfermarkt.de şi Canadean au calculat valoarea de piaţă a celor 16 naţionale participante, precum şi a fiecărui posibil jucător selecţionabil. Conform previziunilor făcute de autorii studiului, România nu va trece de cea mai valoroasă grupă, din care mai fac parte Italia, Franţa şi Olanda.

Scumpii Mutu şi Chivu

Potrivit acestor calcule, Adrian Mutu este fotbalistul cel mai bine cotat din naţionala lui Victor Piţurcă. Adi „face“ 25 de milioane de euro, cu 4 milioane mai mult decât Cristi Chivu, căpitanul tricolorilor. În fapt, Mutu şi Chivu înseamnă peste 50 la sută din cota României, valoarea medie a unui jucător tricolor fiind de 3,9 milioane de euro. Cu excepţia vedetelor, doar doi români din lot se mai apropie sau depăşesc această valoare: Ciprian Marica - 6,5 milioane de euro - şi Ionuţ Mazilu - 4 milioane de euro. Cel mai valoros fotbalist de la Euro 2008 este considerat portughezul Cristiano Ronaldo, evaluat la 55 de milioane de euro. Italianul Andrea Pirlo este cel mai scump jucător care va evolua în Grupa C (a României), mijlocaşul de la AC Milan fiind evaluat la 36 de milioane de euro.

Adversarele României sunt mult mai bine cotate: Italia - 369 de milioane de euro, Franţa - 368 de milioane de euro, iar Olanda - 187 de milioane de euro. Cea mai scumpă reprezentativă participantă la turneul final este considerată Spania, al cărei lot este estimat la 376 de milioane de euro.

Sursa:www.evz.ro

Niciun comentariu: