marți, 17 iunie 2008

Generaţia de alamă coclită

România a ratat calificarea în sferturi, după eşecul cu Olanda, scor 0-2

Massimo Busacca e gata să fluiere începutul. Avem de aşteptat. Observatorii UEFA fac semn de la margine că nu e totul ok.

Meciul trebuie să înceapă exact în acelaşi moment cu cel de la Zürich, dintre Italia şi Franţa. Gata! Jucăm în alb şi începem bine. Marius Niculae ridică peluza galbenă în picioare, dar şutul se duce afară. Dominăm, dar doar atât. Marius Niculae pare că nu-şi găseşte paşii, Piţurcă urlă la el. Selecţionerul e mai agitat ca niciodată.

A avut contre verbale şi cu Mutu. E minutul 25, fanii români huiduie. A marcat Italia la Zürich. Scorul de pe „Letzigrund" e afişat din 10 în 10 minute pe cele două tabele ale stadionului din Berna. Finalul de repriză e al lor. Ratează Huntelaar, peste poartă, cea mai mare ocazie de până acum.

E minutul 33. Ba nu, cea mai mare şansă o are Robben, peste 4 minute, dar mingea fâlfâie pe lângă bara din dreapta lui Lobonţ. Rânjim şi noi prin Codrea, dar e tot 0-0. E pauză şi, la acest moment, ne trebuie victorie.

Săracul Lobonţ

Olandezii trag tare şi după pauză, parcă să le dea peste nas celor ca Domenech, care a lăsat de înţeles că România n-o să aibă probleme cu oamenii lui Van Basten.

La cinci minute de la reluare, Van Persie preia fără probleme o pasă de lângă Tamaş şi şutează pentru 1-0, însă Lobonţ face un salt nebun şi scoate cu un plonjon superb. Olandezii joacă din ce în ce mai bine, iar ai noştri par că se sufocă. La cinci minute de la numărul de magie al lui Lobonţ, Huntelaar deschide scorul cu un şut din careul României.

Resemnaţi

Replica noastră n-a existat. „Haiducii" lui Piţurcă aud îndemnul tribunei, care cântă „Deşteaptă-te, române!", dar nu suflă în faţa Olandei.

Piţurcă schimbă, încearcă să atace, dar degeaba. Van Persie ne dă şi golul de 2-0 şi totul s-a terminat. România vine acasă mai frumoasă, dar fără să se poată lăuda că a ieşit cu viaţă din „grupa morţii". Ar fi fost prea frumos.

Sursa:www.adevarul.ro

Niciun comentariu: