joi, 29 mai 2008

Loturile echipelor din grupa noastra

România – cei 23 pentru turneul final

Portari: Bogdan Lobonţ (Dinamo), Marius Popa (Poli Timişoara), Eduard Stăncioiu (CFR Cluj)

Fundaşi: Cosmin Contra (Getafe), Gabriel Tamaş (Auxerre), Ştefan Radu (Lazio), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Cristian Săpunaru (Rapid), Dorin Goian (Steaua), Sorin Ghionea (Steaua), Cosmin Moţi (Dinamo)

Mijlocaşi: Florentin Petre (ŢSKA Sofia), Paul Codrea (Siena), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova), Cristian Chivu (Inter Milano), Mirel Rădoi (Steaua), Nicolae Dică (Steaua), Bănel Nicoliţă (Steaua), Adrian Cristea (Dinamo)

Atacanţi: Adrian Mutu (Forentina), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Daniel Niculae (Auxerre), Marius Niculae (Inverness)

Antrenor: Victor Piţurcă

Franţa

Portari: Gregory Coupet (Olympique Lyon), Sebastien Frey (Fiorentina), Steve Mandanda (Olympique Marseille)

Fundaşi: Eric Abidal (FC Bar­celona), Jean-Alain Boumsong (Olympique Lyon), Francois Clerc (Olympique Lyon), Patrice Evra (Manchester United), Wi­lliam Gallas (Arsenal), Willy Sag­nol (Bayern München), Se­bas­tien Squillaci (Olympique Lyon), Li­lian Thuram (FC Barcelona)

Mijlocaşi: Lassana Diarra (Portsmouth), Claude Makelele (Chelsea), Jeremy Toulalan (Olympique Lyon), Patrick Vieira (Inter Milano)

Atacanţi: Nicolas Anelka (Chelsea), Karim Benzema (Olympique Lyon), Bafetimbi Gomis (Saint-Etienne), Sidney Govou (Olympique Lyon), Thierry Henry (FC Barcelona), Florent Malouda (Chelsea), Samir Nasri (Olympique Marseille), Franck Ribery (Bayern München)

Antrenor: Raymond Domenech

Italia

Portari: Gianluigi Buffon (Juventus), Marco Amelia (Livorno), Morgan De Sanctis (FC Sevilla)

Fundaşi: Andrea Barzagli (Palermo), Fabio Cannavaro (Real Madrid), Giorgio Chiellini (Juventus), Fabio Grosso (Olympique Lyon), Marco Materazzi (Inter Milano), Christian Panucci (AS Roma), Gianluca Zambrotta (FC Barcelona)

Mijlocaşi: Massimo Ambrosini (AC Milan), Genaro Gattuso (AC Milan), Alberto Aquilani (AS Roma), Mauro Camoranesi (Juventus), Daniele De Rossi (AS Roma), Simone Perrotta (AS Roma), Andrea Pirlo (AC Milan)

Atacanţi: Luca Toni (Bayern München), Marco Borriello (Genoa), Alessandro Del Piero (Juventus), Antonio Di Natale (Udinese), Fabio Quagliarella (Udinese), Antonio Cassano (Sampdoria).

Antrenor: Roberto Donadoni

Olanda

Portari: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)

Fundaşi: Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Ajax), Joris Mathijsen (Hamburg), Mario Melchiot (Wigan), Andre Ooijer (Blackburn)

Mijlocaşi: Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Orlando Engelaar (Twente), Nigel de Jong (Hamburg), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (Hamburg), Demy de Zeeuw (Alkmaar)

Atacanţi: Ryan Babel (Liverpool), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic Glasgow)

Antrenor: Marco van Basten

sâmbătă, 17 mai 2008

Caleidoscopul olimpic


„Cubul de apă“, piscina pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, a costat aproximativ 310 milioane de dolari.

În „Cubul de apă“ se vor decerna 42 de medalii de aur în concursurile de înot, înot sincron şi sărituri în apă din cadrul Olimpiadei de la Beijing, care se va desfăşura între 8 şi 24 august. Piscina, a cărei construcţie a durat patru ani şi jumătate, a fost inaugurată pe 28 ianuarie şi a stârnit aplauze atât din partea oficialilor de la Comitetul Olimpic Internaţional, cât şi din partea sportivilor şi a viitorilor spectatori.

Mulţi dintre cei care au făcut coadă pentru a-şi cumpăra bilete la întrecerile de nataţie au recunoscut că nu sunt pasionaţi de sporturile acvatice, dar îi macină curiozitatea. La exterior, piscina seamănă cu o mare de bule de aer în apă, care, atunci când este luminată de reflectoare în diverse culori, aminteşte de un caleidoscop.

3.000 de „pernuţe“ din plastic


„Cubul de apă“ este o premieră pentru China, fiind singura construcţie din această ţară al cărei înveliş este realizat în întregime din ETFE, adică etilena tetrafluoroetilenă, un fel de teflon utilizat prima dată în industria aeronautică, supranumit „regele plasticului“.

În Europa, acest material a fost folosit pentru aproximativ 800 de clădiri. Bucăţile de EFTE, aşezate pe o structură de rezistenţă din beton şi oţel, formează mai mult de 3.000 de „pernuţe“, care acoperă în total 110.000 de metri pătraţi.

Fiecare „pernuţă“ poate suporta greutatea unui automobil. În plus, inginerii care au realizat „Cubul de apă“ susţin că, în caz de incendiu, EFTE arde fără flacără şi fără să scoată fum, ceea ce permite ca evacuarea spectatorilor să se facă fără probleme.

Suveniruri


În interiorul clădirii, temperatura şi umiditatea sunt păstrate constante, podelele şi scaunele sunt încălzite, iar praful din atmosferă nu are şanse să se aşeze pe pereţii din EFTE.

Pentru a celebra inaugurarea piscinei olimpice, Comitetul de organizare de la Beijing şi-a dat acordul pentru realizarea a două modele la scară redusă. Unul, denumit „Simfonia albastră“, este realizat din cristale artificiale importate din Austria, interiorul fiind placat cu aur. Cinci mii de astfel de machete vor fi scoase la vânzare la preţul de 2.400 de dolari fiecare. A doua piscină în miniatură a fost botezată „Visul albastru“ şi este realizată din sticlă şi argint, având instalat un sistem care luminează „jucăria“ făcând-o să arate precum veritabilul „Cub de apă“ în timpul nopţii. Pe piaţă vor fi puse în vânzare 30.000 de copii, costul uneia fiind de 560 de dolari.

Sursa:www.evz.ro

duminică, 11 mai 2008

Aur pentru “Anghel Saligny”

Clubul iesean de gimnastica ritmica a obtinut titlul national la categoria Ansamblu

25 de cluburi de gimnastica ritmica din toata tara si-au trimis sute de reprezentante la finalele Campionatelor Nationale care s-au desfasurat timp de trei zile la Bucuresti pe trei categorii: Mica Gimnasta (6-8 ani), categoria a IV-a (8-10 ani) plus Ansamblu. Prezenta constanta la aceste manifestari, CSS "Anghel Saligny" Iasi a reusit sa revina acasa cu trei medalii, una la indivudual si doua pe echipe. Cea mai buna performanta pentru fetele antrenorului Constantin Radu a venit de la categoria Ansamblu, unde s-a obtinut titlul national dupa ce la editia de anul trecut iesencele au venit pe locul secund. "A fost o competitie dura si o concurenta foarte mare. Le felicit pe fete pentru ca au rezistat presiunii si au reusit sa cistige trofeul.", a spus antrenorul iesean, care a mizat la aceasta categorie pe Amalia Raileanu, Diana Pavel, Madalina Sufaru, Madalina Scortanu, Andreea Verdes si Alexandra Agiurgiuculesei. Cu patru dintre fete promovate si la categoria a IV-a (Raileanu, M. Scortanu, Sufaru si Pavel la care s-au adaugat Andreea Scortanu si Diana Voicu) CSS "Anghel Saligny" a reusit apoi sa cistige o medalie de argint pe echipe. In fine, o medalie de bronz a poposit la gitul Stefanei Popa, cea care a obtinut performanta la Mica gimnastica, categorie care a avut la start 115 sportive.

sursa:www.ziaruldeiasi.ro

Cultura si viata sportiva

Ce poate reprezinta sportul pentru noi?

Stam uneori si ne intrebam , oare ce reprezinta cu adevarat sportul sau educatia fizica pentru fiecare dintre noi? Raspunsul poate fi atat de diferit si vast incat istorisirile din mediul sportiv ar fi total intrecute.Fiecare , cu siguranta a fost pus fata in fata cu valtorile competitiei , cu trairile si entuziasmul pentru ea.

Sportul reprezinta ambitie , respect , toleranta , bucurie , agonie , prietenie , unitate , eleganta , altruism , suflet si dragoste.

Eu v-as pune o intrebare , dar sa va raspundeti sincer:A-ti plans vreodata pentru ca a-ti castigat , pierdut sau o echipa favorita s-a aflat in una din cele doua situatii?

Daca da , inseamna ca voi a-ti invatat ceva , acel „ceva” ce cuprinde doar persoane care simt emotia si cuceresc spiritul competitiv.Nimic nu poate inlocui asta , nici macar cei care il „fura” pentru a se urca in varful piramidei.Nu trebuie sa fii in varf pentru a cuceri , ci la radacina si baza sa , deoarece de acolo izvoraste dorinta de a invata si educa in scopul protector al sportului.

Suntem intr-un secol al banilor si falselor valori.Nu conteaza asta , important e cum transmiti tu parerile tale despre sport si competitie celor din jurul tau.

In ceea ce priveste viata ca sportiv , momentele pot fi magice , atata timp cat traiesti pentru a concura cu tine insuti , pentru a defini competitia ca fiind un factor al sinceritatii fata de perseverenta depusa in timpul antrenamentelor si a visului in timpul jocului.

Cateodata sportul te face sa fii natural si inventiv , muncitor , o persoana care doreste sa progreseze tot timpul , pasionat de ceea ce face si doreste sa obtina in viata , neclintit in momentele critice si mediator si mentor al propriilor aptitudini si calitati.

Daca nu va regasiti printre randurile scrise de mine , va recomand sa practicati un sport , iar daca nu aveti cum , ghidatii pe altii sa faca asta.

Sportul reprezinta un vis ce va dainui in toata viata ta fara sa iti dai seama , el doar iti va oferi portitele pentru asta.



Dragos-Andrei

joi, 8 mai 2008

Romanii vor titlul continental

Cea de-a XXVIII-a editie a Campionatelor Europene de gimnastica masculina, care va fi gazduita incepand de astazi pana duminica de "Maison du sport international" din Lausanne (Elvetia), va reuni la start un numar-record de participanti.

Programata cu numai trei luni inaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing (care vor avea loc intre 8 si 22 august), competitia continentala constituie, pentru majoritatea competitorilor, ultimul test "cu greutate" in perspectiva JO. Astfel, 166 de seniori si 145 de juniori, din 41 de tari – printre care se numara in premiera si principatul Monaco –, se vor lupta atat pentru obtinerea celor mai bune rezultate in intrecerile pe echipe, cat si in cele pe aparate. Reprezentantii Romaniei, care la precedenta editie a CE au obtinut medalia de argint pe echipe, si-au propus ca de asta data sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului sau cel putin sa reediteze performanta trecuta. Dintre vicecampionii continentali de la Volos, la Lausanne vor fi prezenti doar Flavius Koczi, Razvan selariu si Daniel Popescu (foto), dar tehnicienii nostri sunt convinsi ca tinerii Cosmin Malita si Robert Stanescu, ce completeaza team-ul Romaniei la CE din Elvetia, vor reusi sa evolueze la un nivel care sa ne permita sa speram la aurul continental. In ultima luna, toate antrenamentele au avut caracter de repetitie generala a intrecerilor europene, cei cinci gimnasti exersand excercitiile pe care le vor prezenta la CE, cu respectarea ordinii de concurs si a intrarii pe aparate.Ultima etapa de pregatire a echipei masculine a fost la Salonic, Romania fiind victorioasa in compania reprezentativelor Bulgariei, Greciei si Ciprului, dar prestatia sportivilor nostri a lasat de dorit. "A fost un test extrem de important, toata lumea verificandu-si exercitiile in perspectiva Campionatelor Europene. Baietii nostri au ratat un pic prea mult, ceea ce demonstreaza ca mai au inca mult de muncit, dar speram ca vor avea timp pana la intrecerile din Elvetia", a spus Adrian Stoica, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica.


» Echipa de seniori a Romaniei va intra astazi in calificari intr-o grupa foarte puternica (alaturi de reprezentativele Rusiei, Elvetiei, Ucrainei, Belarusului, Frantei, Italiei, Germaniei, Spaniei, Ungariei si Marii Britanii), va incepe la sol si va incheia la paralele. La fiecare aparat vor evolua cate trei sportivi, toate notele intrand in calculul punctajului final. Primele opt team-uri vor accede in ultimul act programat sambata, duminica urmand a avea loc finalele pe aparate unde vor accede primii opt gimnasti, maximum doi din fiecare tara.

Sursa:www.romanialibera.ro

Istoria culinară a Jocurilor Olimpice

Un maratonist a consumat albuş de ou şi brandy combinat cu stricnină în timpul probei la Olimpiada din 1904, întâlnirea cu linia de sosire producându-se în lumea viselor.

„Bucătăria“ Jocurilor Olimpice a constituit un domeniu care s-a aflat mai tot timpul în atenţia organizatorilor, deoarece, dincolo de aspectul pur culinar, trebuia realizată o infrastructură capabilă să satisfacă, alături de măiestria bucătarilor, toate gusturile şi exigenţele participanţilor.

Prezent la mai multe ediţii ale Jocurilor Olimpice, jurnalistul Emanuel Fântâneanu, fost purtător de cuvânt al Comitetului Olimpic Român, a încercat să pătrundă „în «cuhniile» olimpice, pentru a ne delecta cu miresmele bucatelor servite de-a lungul timpului.

Atena 1896, prima ediţie a Olimpiadei moderne. Spectatori în toalete extravagante, voalete, trabucuri şi sportivi în pantaloni lungi şi espadrile, doar cu un număr pe echipament care să-i diferenţieze.

Sursa:www.cotidianul.ro

Bitang îl urmează pe Bellu în Cartea Recordurilor

Fosta antrenoare a lotului feminin de gimnastică a fost desemnată cea mai de succes antrenoare din lume, la doar patru luni după ce Octavian Bellu primise distincţia similară masculină.
Trecută în rezervă la Palatul Cotroceni, unde ocupă funcţia de consilier prezidenţial, Mariana Bitang continuă să primească distincţii din postura de antrenoare a lotului olimpic feminin de gimnastică al României. World Records Academy a desemnat-o, vineri drept cea mai de succes antrenoare din lume.

“Printre fanii gimnasticii româneşti din lume, dintre care mulţi americani, circula zicala că imnul României a fost de atîtea ori auzit la competiţiile internaţionale încît...echipa americană de gimnastică, rivala permanentă, deja l-a învăţat”, notează site-ul World Records Academy.

În anii petrecuţi la lotul naţional, Mariana Bitang a adunat 19 titluri olimpice şi 152 de medalii obţinute la Campionate Mondiale, Europene şi Jocuri Olimpice.

“Acest succes pe care l-am avut cu echipa României de gimnastică nu reprezintă nici o magie.

Este doar muncă din greu. Nu poţi cuceri aurul dacă nu faci sacrificii. Mi-aş fi dorit să petrec mai mult timp cu fiul meu...sau să fi avut o vacanţă. Nu am avut niciodată un concediu adevărat.”

Mariana Bitang este în prezent consilierul de sport al preşedintelui României, Traian Băsescu. Ea este şi preşedinte al Fundaţiei Casa Campionilor, fondată de mari campioni ai României, printre care Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo.

Pe 1 decembrie 2007, World Records Academy îi oferise lui Octavian Bellu, fostul coleg al Marianei Bitang de la lotul olimpic, titlul de cel mai de succes antrenor din lume. Aceeaşi instituţie consemnase şi succesul Nadiei Comăneci la Olimpiada de la Montreal, unde gimnasta română a primit cele mai multe note de 10.

Viitorul sportiv al repetiţiei

Ziaristul şi scriitorul Traian Răzvan Ungureanu vede un viitor sărac al sportului, presărat cu copii standardizate, la bandă rulantă, şi lipsit de departajări valorice.
După exact un secol de pasiune globală, sportul are un viitor nesigur şi garantat. Putem sesiza, astăzi, această calitate paradoxală, pentru că, în o sută de ani de ascensiune, sportul şi-a epuizat, în mare parte, simbolismul, dar umple, în continuare şi tot mai insistent, un gol colectiv vast. După 1900, sporturile, şi în primul rînd fotbalul, au lăsat impresia că sunt, cu adevărat, un substitut religios, că pot reunifica şi armoniza grupuri umane largi. Fotbalul ieşea din perimetrul englez şi pătrundea, folosind rada porturilor europene şi sud-americane, în patrimoniul imaginar al societăţilor. Atletismul reuşea să facă o carieră remarcabilă, după 1920, şi emana figurile mitice ale unor Paavo Nurmi şi Jesse Owens, primele ipostaze eroice credibile ale olimpismului.

Sursa:www.cotidianul.ro

sâmbătă, 3 mai 2008

33 de ani de cand Nadia Comaneci a devenit cea mai tanara gimnasta campioana europeana

Astazi se implinesc 33 de ani de cand Nadia Comaneci a devenit, la 13 ani si jumatate, cea mai tanara gimnasta care cucerea aurul european la individual compus. Un an mai tarziu, Nadia facea istorie. La Jocurile Olimpice de la Montreal, micuta gimnasta a primit 5 note de zece, marcand astfel un record.

Nadia Comaneci a inceput in forta viata de gimnasta. La 10 ani, a cucerit toate cele cinci medalii de aur ale Cupei Romaniei, pentru ca exact in ziua in care implinea 11 ani sa castige primul sau titlu de campioana absoluta a tarii.

In 1975, a participat la Turneul Campioanelor de la Londra unde a cucerit trofeul competitiei. In acelasi an, la Campionatele Europene de la Skien - Norvegia, a obtinut 4 medalii de aur si una de argint, si a devenit cea mai tanara campioana continentala din istorie la individual compus.

Punctul culminant al carierei a venit in 1976, la Montreal acolo unde a obtinut primele note de 10 din istoria gimnasticii mondiale. A castigat 3 medalii de aur si una de argint.

Sursa:www.newsfive.net

vineri, 2 mai 2008

Gimnastica, marea speranţă a României pentru Jocurile Olimpice


Gimnastica a fost si ramâne unul din punctele forte ale românilor pe plan sportiv si nu numai. Sutele de medalii aduse de acest sport reprezinta un motiv de mândrie pentru conationalii Nadiei Comaneci, Laviniei Milosovici,Andreei Raducan sau Catalinei Ponor. În gimnastica, România era vazuta la fel ca Brazilia în fotbal. Campionatele Europene de luna trecuta au demonstrat ca gimnastica româneasca are în continuare potential, fabrica de medalii de la Deva producând în continuare.
Povestea a început cu Nadia si Bela Karoly
Primele mari performante ale gimnasticii românesti sunt strâns legate de Nadia Comaneci si de antrenorul acesteia, Bela Karoly. Acesta împreuna cu sotia sa Martha au preluat lotul national în 1975, înaintea Campionatelor Europene, dând lovitura un an mai târziu la Jocurile Olimpice de la Montreal când Nadia a uimit lumea cu prima nota de 10 din istoria gimnasticii. La mai bine de 20 de ani de când a abandonat activitatea competitionala, Nadia Comaneci continua sa fie cea mai cunoscuta românca pe mapamond. Din acel moment România a fost perceputa ca o forta a gimnasticii feminine dominând aceasta ramura sportiva timp de 30 de ani. Este interesant ca si eleva si profesorul au avut un traseu asemanator în viata, Bela Karoly alegând sa fuga de comunism în 1981, a ramas în SUA, acelasi lucru facându-l si Nadia 8 ani mai târziu.Plecarea lui Karoly, care în foarte scurt timp a preluat lotul olimpic de gimnastica al SUA, a reprezentat un moment de cumpana pentru gimnastica româneasca dar lucrurile au fost rezolvate rapid, în scena intrând Octavian Belu, cel mai cunoscut antrenor român al tuturor timpurilor.
Octavian Belu, antrenorul care a adus României 278 de medalii la JO, CM si CE
În 1981, în locul lui Karoly a fost instalat Adrian Goreac, antrenor coordonator, care a colaborat cu Octavian Belu pâna în 1990 când acesta din urma a preluat frâiele lotului olimpic feminin de gimnastica. În cei 24 de ani de antrenorat, Belu a adus României nu mai putin de 278 de medalii la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale si Campionatele Europene, din care 108 de aur, 81 de argint si 87 de bronz. Generatii de gimnaste s-au succedat pe la lot, de la Nadia si Ecaterina Szabo pâna la Catalina Ponor si Oana Ban, antrenorul reprezentând în primul rând garantia succesului. La olimpiade, conducatorii delegatiei României mizau din start pe medaliile gimnasticii, doar numarul lor reprezetând o necunoscuta. Dupa o lunga perioada la lot, în 2005 Octavian Belu si Mariana Bitang au decis sa demisioneze de la lot. În acest moment primul este presedintele ANS, iar Bitang este consilier prezidential.
Medalii obtinute de gimnastica româneasca la ultimele 8 Olimpiade

Montreal (Canada – 1976) 3 aur 2 argint 2 bronz
Moscova (URSS – 1980) 2 aur 3 argint 2 bronz
Los Angeles (SUA – 1984) 4 aur 2 argint 2 bronz
Seul (Coreea de Sud – 1988) 3 aur - 3 bronz
Barcelona (Spania – 1992) 3 aur 1 argint 1 bronz
Atlanta (SUA – 1996) 1 aur 4 argint 3 bronz
Sydney (Australia – 2000) 2 aur 2 argint 1 bronz
Atena (Grecia – 2004) 4 aur 4 argint 1 bronz

Cele mai cunoscute gimnaste autohtone din ultimele trei decenii

Nadia Comaneci
Teodora Ungureanu
Emilia Eberle
Melita Ruth
Simona Pauca
Ecaterina Szabo
Daniela Silivas
Lavinia Milosovici
Simona Amânar
Maria Olaru
Andreea Raducan
Catalina Ponor

Cei mai cunoscuti antrenori

Bela Karoly
Marta Karoly
Adrian Goreac
Octavian Belu
Mariana Bitang
Nicolae Forminte

Sursa:www.gardianul.ro

Alexandru Tudor la derbiul Dinamo - Steaua

Arbitrul Alexandru Tudor revine in Liga I la un derbi important, dupa controversata partida dintre Steaua si CFR Cluj (3-1), fiind preferat de Ionut Lupescu pentru a conduce partida de duminica din Stefan cel Mare, dintre Dinamo si Steaua (etapa a 33-a, ora 20.30).

Tudor a fost ales si la insistentele presedintelul federatiei, Mircea Sandu, care a spus ca il doreste la derbiul dintre Dinamo si Steaua pe Alexandru Tudor. Ionut Lupescu a mai avut ca alternative pe Cristi Balaj si Augustus Constantin, fiul presedintelui CCA urmand sa fie doar rezerva la marele derbi.

Lupescu l-a dorit pe Augustus Constantin, insa a fost presat de CFR si Dinamo pentru a-l trimite pe Balaj la derbi, dar Mircea Sandu a dorit cu orice pret sa mearga pe mana lui Alexandru Tudor, deoarece este primul pe lista FIFA, este bucurestean si este cel mai experimentat dintre cei 3. Totodata, Tudor are la activ doua meciuri Dinamo - Steaua arbitrate.

Singurul arbitru roman din Premier Class, esalonul secund al forului european, Alexandru Tudor, revine la un meci cu miza din Liga I dupa "un exil" de patru etape in ligile inferioare.

Tudor si-a recunoscut vina din meciul dintre Steaua si CFR Cluj, avand pe constiinta doua penalty-uri neacordate ardelenilor.

La meciul de duminica, arbitrii asistenti vor fi Aurel Onita si Eduard Dumitrescu.

Sursa:www.ziare.com

joi, 1 mai 2008

Catalina Ponor este noul director de imagine al Fundatiei umanitare "George Becali"

Fosta gimnasta Catalina Ponor este noul director de imagine al Fundatiei umanitare "George Becali" si a declarat ca este onorata sa ocupe un astfel de post, pentru ca ii place sa fie implicata in acte de caritate, transmite corespondentul NewsIn.

"Vreau sa ma implic cat mai mult in actiunile de caritate pe care domnul Becali le va face prin intermediul fundatiei sale. Ii multumesc pentru ca mi-a dat aceasta sansa, de a lucra alaturi de dansul. Am acceptat acest post pentru ca dansul este singurul care face cu adevarat acte de caritate. Azi (n.r. joi) a fost prima mea zi de lucru, am inceput de la ora 12:00 si cred ca m-am descurcat foarte bine. De asemenea, domnul Becali mi-a lasat o impresie foarte buna", a declarat Catalina Ponor, care a adaugat ca va avea biroul in palatul patronului Stelei din Aleea Alexandru si isi va duce acolo toate medaliile pe care le-a obtinut in intreaga sa cariera.

Fosta gimnasta a mai precizat ca va primi un apartament de serviciu din partea lui Gigi Becali, dar si un salariu, cu toate ca despre acest aspect nu a apucat sa stea de vorba cu finantatorul Stelei. "Joi am prezentat-o pe Catalina Ponor oamenilor din fundatie, nu a muncit propriu-zis. O sa aiba biroul la palat, pentru ca acolo e fundatia. Ea este un bun national si orice om de valoare care va vrea sa lucreze la mine, il iau cu placere", a declarat, pentru NewsIn, Gigi Becali.

Altfel, Ponor a dezvaluit ca nu a acordat, pana acum, o prea mare importanta fotbalului: "Nu m-a pasionat fotbalul, dar daca domnul Becali m-ar lua la stadion, as merge cu placere la meciurile Stelei. Imi doresc foarte mult ca anul acesta Steaua sa iasa campioana".

Catalina Ponor a devenit tripla campioana olimpica la Atena 2004, cucerind aurul cu echipa Romaniei, la sol si la barna. Palmaresul sau mai cuprinde trei medalii de argint la CM de la Anaheim, in 2003 (echipe, barna si sol), un bronz la CM de la Melbourne, in 2006 (barna) si unul la Stuttgart, in 2007(echipe). In 2004, Ponor a cucerit, la CE de la Amsterdam, trei medalii de aur (echipe, barna si sol), in 2005, la CE de la Debrecen a luat aurul (barna), iar in 2006, la CE de la Volos, a cucerit argintul la proba pe echipe, aurul la barna si bronzul la sol. La sfarsitul anului 2007, Catalina Ponor s-a retras din activitatea sportiva.


Sursa:www.newsfive.net

Fotbal nebun

Aseara am urmarit a doua semifinala din Champions League , unde Chelsea a invins pe Liverpol.Cu Lampard pe teren , care s-a dedicat in acest meci doar pentru mama sa , care in urma cu ceva zile a murit si Drogba intr-o forma extraordinara , am avut parte de o nebunie de meci.
Recunosc ca imi place fotbalul eglezesc , aici se joaca , nu se imita jocul cu mingea , iar determinarea jucatorilor te face sa traiesti la intensitate maxima orice faza de poarta saAu orice pasa catre un coechipier fara a fi nici macar fan al uneia dintre aceste echipe sau admirator.Pana la urma asta inseamna fotbalul , determinare si daruire pentru perfectiunea "dobandirii" balonului rotund.
Vom avea parte de o finala mai mult decat SF , insa totul tine de valoare si ambitie.


Dragos-Andrei

Euro 2008: Goian şi Tamaş, în echipa ideală


Fundaşii tricolori Dorin Goian şi Gabi Tamaş sunt titulari în cel mai bun „11“ întocmit de un sponsor al Campionatului European de fotbal.

Victor Piţurcă, selecţionerul României, are motive să fie încrezător înaintea turneului final al Europenelor. Conform specialiştilor angajaţi de Castrol (sponsor oficial al Euro 2008), nu mai puţin de şase tricolori se regăsesc în topurile primilor 20 de jucători elaborate în funcţie de posturi (portari, fundaşi, mijlocaşi şi atacanţi). Mai mult decât atât, evaluarea scoate în evidenţă capitolul forte al României: defensiva, care dă doi titulari în echipa ideală recrutată dintre naţionalele participante la Euro! Topul s-a întocmit pe baza evoluţiei fiecărui jucător în preliminariile pentru Euro 2008 şi în ultimele meciuri amicale ale naţionalelor. Acestea au fost sintetizate într-un „indice de performanţă“.

În cele patru clasamente alcătuite pe baza acestui indice - Top 20 la portari, fundaşi, mijlocaşi şi atacanţi - se regăsesc Lobonţ, Goian, Tamaş, Contra, Mutu şi Marica. Mai mult, Goian se află printre premianţi, el ocupând locul trei în ierarhia celor mai buni apărători, cu indice de performanţă 1.625. Goian şi Tamaş se află în echipa ideală. Dintre adversarele tricolorilor în Grupa C, Olanda are, de asemenea, doi fotbalişti în primul 11 (Heitinga şi Sneijder), iar Italia - unul singur (Toni). Franţa nu are titulari.
România, echipă solidă

Autorii studiului l-au inclus pe Gabriel Tamaş, aflat pe poziţia a patra în clasamentul fundaşilor, la categoria „cei patru fantastici“: fotbalişti care pot impresiona la Euro 2008.

Ceilalţi trei sunt mijlocaşul rus Diniar Bilialetdinov, atacantul italian Antonio Di Natale şi portarul croat Stipe Pletikosa.

Selecţionata antrenată de Victor Piţurcă şi Cehia sunt singurele echipe care au câte trei jucători în clasamentul celor mai buni fundaşi. Site-ul „euro2008.castrolindex.com“ avertizează că Franţa, Italia şi Olanda nu trebuie să omită pericolul român, fiindcă tricolorii formează „o echipă solidă, care nu se teme de nimeni. Ştie să păstreze mingea şi are un atac puternic, fiind pe locul patru în clasamentul celor mai prolifice formaţ ii, cu 26 de goluri“.

Sursa: www.evz.ro

Golgeterii de la Euro vor finanta Crucea Rosie


UEFA va varsa 4.000 de euro in contul Crucii Rosii pentru fiecare gol marcat la Campionatul European din 2008. Michel Platini, presedintele forului european, a anuntat ca, in ultimii zece ani, Comitetul International al Crucii Rosii a primit de la UEFA peste 8 milioane de franci elvetieni, aproximativ 4,8 milioane de euro.

Jocurile Olimpice ofera noi "legi"

Jocurile Olimpice de la Beijing îi obligă pe chinezi să introducă legea împotriva fumatului.

De mîine, în China intră în vigoare legea conform căreia nu se mai fumează în locuri publice. Măsura a fost luată tocmai pentru a asigura o Olimpiadă cît mai curată. Propunerea a fost înaintată în luna martie şi include în categoria locurilor publice birou­rile Guvernului, stadioanele, sălile de sport, spitalele şi muzeele. Iniţial, erau incluse şi restaurantele, dar ele au fost scoase din pre­ve­derile legii pentru că le-ar fi ruinat afacerea.

Cu toate acestea, patronii vor fi nevoiţi să amenajeze spaţii spe­ciale pentru fumători şi nefu­mători, amenda pentru încălcarea legii fiind de 450 de euro. În unele state din Europa, legea antifumat a început să fie aplicată de cel puţin zece ani. În România este fun­cţio­nală din 2007.

Înaintea problemei fumatului, China se confruntă şi cu poluarea excesivă, Beijingul fiind unul dintre cele mai mari oraşe din lume a­fectate de smog. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care o serie de sportivi au fost pe punctul de a renunţa la participarea la JO. Cel mai elocvent exemplu este cel al atletului etiopian Haile Gebre­se­lassie. Dublul campion olimpic a anunţat că nu va alerga cursa de maraton de la Beijing din cauza poluării şi că se va rezuma la proba de 10.000 metri.

350 de milioane de fumători se află în China, o treime din totalul mondial

Vis îndeplinit pentru Chelsea

30.04.2007 este ziua care a intrat în istoria clubului de pe „Stamford Bridge”. Este ziua primei calificări a lui Chelsea în finala Ligii Campionilor.
După două încercări ratate, ambele împotriva lui Liverpool (2004-2005 şi 2006-2007), Chelsea va juca, în sfârşit, finala, visul lui Abramovici. Şi ce vis... Finală cu Chelsea în Liga Campionilor, la Moscova, în ţara sa natală.

Meciul a început tacticizat, cu şarje ofensive pe contraatac, de ambele părţi. Chelsea a fructificat până la pauză o astfel de fază. Kalou a primit mingea într-o poziţie suspectă de ofsaid, a ajuns la marginea careului „cormoranilor”, l-a întors pe Carragher şi a şutat. Reyna a respins, iar Drogba, venit în forţă, a şutat cu sete în plasă.

Când mai erau 26 de minute de joc, Benayoun a trecut prin defensiva lui Chelsea, i-a pasat lui Torres, iar spaniolul a egalat. Jocul s-a relansat şi a curs spre prelungiri. Aşteptarea londonezilor a contat însă. După un gol anulat pentru offisde, Chelsea avea să beneficieze de un penalty.Hyypia l-a faultat pe Ballack, iar Lampard înscrie cu mult calm de la punctul cu var (98). Descătuşaţi, londonezii au mai punctat o dată, în minutul 105 prin Drogba, chiar înaintea fluierului final al primei reprize a prelungirilor. Cu trei minute înaintea finalului părţii secunde, Babel, cu un eurogol a readus speranţa pentru „cormorani”. A fost prea târziu însă.
Ceea ce nu reuşise Mourinho în trei sezoane făcea Grant în doar şapte luni: califica în finala Ligii cu aproape aceiaşi jucători pe Chelsea.

Acum, mai rămâne un singur obstacol până la câştigarea trofeului: Manchester United, echipa cu care se luptă şi pentru titlul din Premier League. Răspunsul pentru titlul din Anglia îl vom afla pe 11 mai. Cel pentru Ligă, pe 21...

România, te iubim şi cu tine ne mândrim!“

Suporterii fiecărei selecţionate calificate la turneul final al Campionatului European au fost invitaţi de UEFA să dea măsura creativităţii pentru realizarea unui slogan care să definească respectiva echipă.


Fanii lui Mutu şi compania au dus în finală trei sloganuri - „România, te iubim, campioană te dorim!“, „România în finală e speranţă naţională!“ şi „România, te iubim şi cu tine ne mândrim!“ -, ultimul primind cele mai multe voturi pe site-ul UEFA, astfel că va trona pe autocarul naţionalei lui Piţurcă.

Deşi aduce a pastişă după cacofonicul „X-ulescu te iubim că ca tine nu găsim“, specialiştii îi găsesc circumstanţe atenuante sloganului ce va pune consoane şi vocale la brandul României, cu condiţia ca fotbaliştii să nu se facă de râs în meciurile cu Italia, Franţa şi cu Olanda.

Tren cu vagoane „naţionalizate“

Organizatorii Euro 2008 caută cele mai diverse metode pentru promovarea turneului final din acest an. Cu ceva mai bine de o lună înainte de fluierul de start, 16 vagoane ale unui tren au fost vopsite în culorile naţionalelor. Ghinionul a fost ca garnitura tricoloră să fie aproape de deraiere în momentul plecării din gară. Incidentul l-a făcut pe un fan stelist să ceară schimbarea sloganului: ,,România, te rugăm, măcar un gol să marcăm“.